Ne plac tocanitele de tot felul si incerc sa tot combin diferite ingrediente pentru a nu face mereu aceeasi reteta. Desi pana la urma tot se asemana unele cu altele :)).
Asta imi place pentru ca are multe legume si din partea mea ar putea lipsi chiar si carnea.
Servita asa simpla sau cu piure de cartofi, e un pranz absolut perfect pentru orice zi a saptamanii.
Incercati si voi si cu siguranta o sa va placa!
Sa trecem la treaba. Eu am facut aceasta mancare in multicooker, dar la fel de bine se poate face intr-un wok sau alt vas, direct pe aragaz.
- taiem carnea cubulete mici
- legumele le spalam bine toate si le curatam dupa caz
- taiem ceapa si prazul, apoi ardeii, morcovii si pastarnacul (toate le taiem bucati mai mari)
Pornim aparatul si selectam functia Fry pe 15 minute.
Turnam uleiul si cand este incins adaugam mai intai ceapa si prazul si dupa scurt timp si ardeiul apoi morcovii si pastarnacul.
Lasam sa se caleasca cateva minute apoi adaugam si carnea si lasam sa se caleasca pana se opreste aparatul (deci toata aceasta procedura dureaza maxim 15 minute si la fel si daca faceti pe aragaz)
Adaugam sucul de rosii si apa, punem o lingurita rasa de sare si pornim aparatul pe functia Stew.
Inainte cu 20-15 min de a se opri (aparatul are afisaz) ridicam capacul si adaugam piper si boia de ardei. Iar cu 5 minute inainte de a se opri adaugam si verdeturile tocate marunt.
Daca pregatiti mancarea pe aragaz, in functie de cand sunt fierte legumele adaugati acestea din urma.
Asa cum ziceam si la inceput, e o mancare delicioasa care poate fi servita asa simpla sau cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Asa simpla e mai light zic eu, dar oricum voi alegeti cum vreti.
Si bineinteles ca nu trebuie sa lipseasca muraturile de casa.
Sa aveti pofta ca noi am avut!
1
puteti adauga ierburile care va plac si care merg cu carnea de porc