Oare cine poate rezista in fata unor costite bine rumenite ce emana un miros imbatator ?
Veti spune ca sunt grase si ca au colesterol. Da , aveti dreptate, dar parca iti vine asa cateodata sa mai....calci stramb si sa le gusti....
Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita.
Curatam cartofii noi de pielita de deasupra, apoi ii dam intr-un clocot timp de 10 minute.Scurgem apa de pe ei.
Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 200 de grade C.
Pe o tava de aragaz, punem hartie de copt si asezam pe ea bucatile de coaste si cartofii noi fierti pe jumatate, pe care ii presaram cu putina boia.
Dam tava la cuptor pentru 45-50 de minute, pina cand sunt toate rumenite frumos si va vine sa va bagati degetele direct in tava, de la aroma emanata....
Din cand in cand ,stropim costitele cu vin alb.
La servire , peste cartofi si costite presaram marar verde tocat marunt.
Pofta mare sa aveti !
1
Servim costitele cu cartofii rumeniti, alaturi de o salata verde....o nebunie !