Tocanita de pleurotus cu naut

de laura_n in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 6046 vizualizari

 

Bun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (eu am avut niste buchete proaspete de pleurotus)
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 conserva rosii cuburi
  • sare
  • chilli
  • ulei masline
  • 1 lingura paste tomate
  • 1 cana naut fiert
  • cateva fire marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pleurotus cu naut:

Spalam si curatam ciupercile de eventuale impuritati. Le taiem grosier.

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam cuburi, morcovul il dam pe razatoare, usturoiul il zdrobim si apoi il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la incins cateva linguri de ulei masline. Punem la calit legumele tocate, cu un praf de sare si unul de chilli. Lasam sa sfaraie si apoi punem ciupercile in tigaie, la foc iute. Cand incep sa se rumeneasca si sa sfaraie, punem rosiile tocate, pasta de bulion diluata cu un pic de apa si inca un praf de sare. Adaugam nautul si mararul si si lasam pe foc cat sa scada un pic si sa se contopeasca toate aromele. Inchidem ochiul, presaram un praf de chilli, si acoperim cu un capac pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Servim fie cu mamaliguta si cu muraturi, fie cu paine prajita, este la fel de buna combinatia

2

folositi ciuperci proaspete

3

lasati ciupercile intai la foc iute ca sa se rumeneasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pleurotus cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tarasmariana 1

18.03.2015, 02:44

dantes 1

18.03.2015, 06:40

Buna!

Sim0na 1

18.03.2015, 11:14

Ptr mine o portie mare, dar fara naut.. ca nu stiu ce am cu el.. dar nu pot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]