O mancarica usoara si foarte sanatoasa!
Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se adauga ceapa tocata. Cand aceasta s-a ”aurit” se adauga la calit morcovul taiat felii, pipotele si rosiile chery taiate in jumatati. Se stinge cu un pic de zeama de supa sau apa. Cand s-au inmuiat rosiile se adauga 2-3 linguri de rosii in bulion sau doar bulion, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute la fiert.
La final se adauga patrunjel tocat si masa-i gata!
1
Se poate servi cu mamaliguta!
2
Cu pipote de curcan este mult mai consistenta si chiar foarte buna.