Tocanita de pipote

de ancutaCH in Pui, 7 Aug 2012 | 10854 vizualizari

 

O mancarica usoara si foarte sanatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola de pipote de pui/curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • rosii-chery
  • ulei de masline
  • rosii in bulion (poate sa fie si doar bulion)
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Se spala si se curata pipotele, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se adauga in apa si morcovul intreg (dupa ce a fost spalat si curatat de coaja). Dupa ce au fiert si pipotele si morcovul se scot din apa si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incinge 1-2 linguri de ulei de masline in care se adauga ceapa tocata. Cand aceasta s-a ”aurit” se adauga la calit morcovul taiat felii, pipotele si rosiile chery taiate in jumatati. Se stinge cu un pic de zeama de supa sau apa. Cand s-au inmuiat rosiile se adauga 2-3 linguri de rosii in bulion sau doar bulion, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute la fiert.

La final se adauga patrunjel tocat si masa-i gata!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta!

2

Cu pipote de curcan este mult mai consistenta si chiar foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

07.08.2012, 19:35

vin la tine sa pap o portie

ancutaCH 1

17.08.2012, 16:34

multumesc mult la toti .mii de scuze ca am intarziat!

abstract01 1

17.12.2018, 23:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pipote si inimi de pui