Tocanita de oaie

de delia64 in Oaie, 16 Iun 2013 | 17964 vizualizari

 

Este o tocanita gustoasa si foarte apreciata de familia mea, o fac destul de des .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de oaie
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de oaie:

Se spala carnea  si se pune la fiert  timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne.

Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile .

Se adaoga ceapa taiata solzisori si se caleste pana cand devine sticloasa , se adaoga boia de ardei dulce si apa calda cat sa acopere carnea  se mai lasa 15 minute la fiert si se pun cartofii curatati si crapati in patru .Se lasa sa fiarba incet , cand cartofii incep sa se sfarme se pune si patrunjelul taiat marunt si tocanita este gata .Se adaoga sare si piper dupa gust .

Se serveste cu muratura , salata de ardei copti ,varza murata de la butoi. 

Este foarte gustoasa si datorita cepei in cantitate mare nu se simte gustul de oaie al carnii.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se mai pot pune si ardei gras si usturoi in tocanita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

delia64 1

17.06.2013, 21:58

SIMONA

botcrina 1

18.06.2013, 18:16

mmmmmmmmm ce bunatate!

delia64 1

19.06.2013, 00:48

Buna tocanita Crinuta , te invit la o portie !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de berbecut