Încântă-ți papilele gustative cu o tocană delicioasă de cartofi cu piept de pui, o mâncare comfort food cu arome bogate și texturi îmbietoare. Această rețetă simplă și sățioasă combină gustul cremos al cartofilor cu suculența și savoarea pieptului de pui, pentru o masă satisfăcătoare și reconfortantă. Gătită într-un sos aromatic și condimentat, această tocană este perfectă pentru cinele de familie.
Pentru Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, ardei gras, piept, boia, suc de rosii.
Cum se prepara Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla
Curatam ceapa,ardeiul la fel,ii scoatem si semintele si punem totul in robot si maruntim. Curatam morcovii si ii taiem rondele.Punem putin ulei in ceaun si adaugam legumele, punem si putina apa si lasam pe foc 5 minute.
Taiem pieptul de pui (dezosat) cubulete si le punem in ceaun, peste legume, acoperim cu apa si lasam pe foc 15 minute.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii adaugam in ceaun si mai lasam pe foc 30 minute. Saram, piperam, punem putina vegeta, adaugam boiaua si bulionul.
Tocam marunt patrunjelul si mararul si le presaram deasupra dupa ce am oprit focul.
Servim cu Muraturi taranesti sau cu Gogosari marinati cu ceapa. Poti incerca si reteta de Tocana de galbiori, foarte gustoasa.