Buna,dragi bucatarasi!!
Azi va prezint o tocanita foarte buna ,cu ciuperci si carne,care se poate pregati si fara carne ,numai cu ciuperci ,daca o preferati de post.Este foarte buna daca o mancati impreuna cu mamaliguta calda.Acum aveti in meniu o tocanita de ciuperci de te lingi pe degete.
Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie
Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.
Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).
Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.
Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.
Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.
Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.
La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.