Sarmale in foi de dragavei

de katty in Porc, 18 Mar 2015 | 5163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata in amestec porc si vita
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • foi mari de dragavei
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • foi de dafin
  • smantana pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de dragavei:

Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia .
Spalati bine frunzele de dragavei.Puneti intr-un vas apa  cu putina sare si cand aceasta este clocotita ,introduceti frunzele de dragavei si le scoateti rapid..Pe fiecare frunza de dragavei puneti cate o lingurita de compozitie si o rulati.Asezati sarmalele intr-o tava .Clocotiti  intr-un vas borsul impreuna cu pasta de tomate si turnati peste sarmale.Puneti frunzele de dafin ,putin piper macinat si dati vasul la cuptor pana scade.Serviti sarmalele fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale dezechipate