Sarmale in foi de dragavei

de katty in Porc, 18 Mar 2015 | 4981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata in amestec porc si vita
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • foi mari de dragavei
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru macinat
  • foi de dafin
  • smantana pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de dragavei:

Tocati ceapa fin si o puneti la calit in uleiul incins.Adaugati orezul spalat si scurs ,amestecati si apoi puneti 1oo ml apa.Lasati sa fiarba pana apa este absorbita in totalitate.Dati jos,lasati sa se raceasca , apoi adaugati carnea tocata ,sare ,piper si cimbru macinat.Omogenizati compozitia .
Spalati bine frunzele de dragavei.Puneti intr-un vas apa  cu putina sare si cand aceasta este clocotita ,introduceti frunzele de dragavei si le scoateti rapid..Pe fiecare frunza de dragavei puneti cate o lingurita de compozitie si o rulati.Asezati sarmalele intr-o tava .Clocotiti  intr-un vas borsul impreuna cu pasta de tomate si turnati peste sarmale.Puneti frunzele de dafin ,putin piper macinat si dati vasul la cuptor pana scade.Serviti sarmalele fierbinti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de dragavei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale