Tocana de pui cu naut

de papabundetot in Pui, 1 Noi 2014 | 5452 vizualizari

 

Pentru vremea asta urata si rece,o tacana de pui cu lapte de cocos si naut mi se pare tare potrivita pentru a ne mai incalzi putin.iar daca tocana mai e si aromata si usor fierbinte,cred ca este tot ce avem nevoie la inceput de noiembrie :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 pulpe pui fara piele si os
  • 400 gr naut
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 carnati cabanos afumati
  • 1 lingurita turmenic
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita pasta de curry
  • 2 morcovi,
  • 2 tulpini telina apio,
  • 2 cepe albe,
  • 1 tulpina de praz,
  • 3 catei usturoi sos soia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu naut:

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.

Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca putin,am adaugat apoi scortisoara,semintele de fenicul,boiaua afumata,turmenic si le-am lasat la foc mic,apoi am  adaugat morcovii si telina apio si mai la urma carnatii taiati rondele mici.Dupa ce legumele s-au inmuiat putin,am adaugat bucatelele de pui,am amestecat si dupa 3-4 minute am adaugat laptele de cocos si am lasat tocana sa fiarba la foc mic. Dupa ce atat legumele dar si carnea s-au patruns,am adaugat boabele de naut din conserva (gata fierte) am mai lasat tocana la foc cat nautul sa prinda gustul mancarii si apoi am stins focul.

Eu am pregatit separat si un cuscus pentru tocana dar se poate servi si fara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de naut cu afumatura