Zacusca de ciuperci

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 6 Oct 2014 | 5641 vizualizari

 

Inca o zacusca,de data asta de ciuperci,a umplut borcanele din camara mea.Este foarte gustoasa,putin picanta,merge de minune pe paine,dar e delicioasa pe pizza,ca sos.Cu alte cuvinte,am multe motive ca sa nu lipseasca din camara.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei capia,
  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg ceapa,
  • 400 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • 2-3 kg ciuperci,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Ceapa se curata si se toaca cu masina de tocat carne sau cu robotul. Ciupercile se spala, se curata si se taie felii potrivit de mari. Ardeii si gogosarii se macina si ei.

Intr-o cratita mai mare, se pun ceapa si ciupercile sa se caleasca in ulei. Cand a scazut apa de la ciuperci se adauga ardeii si gogosarii macinati, bulionul, sarea, piperul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba amestecand tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fund.

Se fierbe pana scade, iar uleiul se ridica deasupra. Fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent, apoi se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai picant se pot adauga la fiert 1-2 ardei iuti.

2

Se pot folosi atat ciuperci proaspete, cat si la borcan. In acest caz, nu se mai calesc ciupercile. Se vor folosi 4 borcane de 400 gr cu ciuperci.

3

Soiul de ciuperci difera,in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă iute