Zacusca asta este preferata mea, dar eu am greşit şi am fiert ţelina. Pentru o aromă mai intensă, daţi ţelina pe răzătoare crudă, nu fiartă.
Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi ţelina. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, după care am tocat ţelina şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.
1
cantităţile sunt pentru jumătate de porţie
2
ceapa am fiert-o înainte de a o toca şi a o pune la prăjit