De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock-Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic. Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele. Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut. Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica. Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!
Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.
Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.
Carnea o taiem in cuburi mai micute.
Punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.
Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.
Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.
Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.
Servim tocana cu muraturi sau salata.
Este tare gustoasa!
1
Timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor.
2
Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate.