Tocana de ardei copt cu piept de pui

de Merisor in Pui, 1 Sep 2014 | 12217 vizualizari

 

Ador ardeiul copt in orice combinatie ar fi!
Azi am preparat aceasta delicioasa tocana, cu cativa ardei copti opriti de la zacusca.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei kapia
  • 3 gogosari
  • 2 rosii
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 capatana usturoi
  • 500 gr piept de pui
  • 120 ml ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 varf lingurita busuioc uscat si maruntit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copt cu piept de pui:

Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic.

Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata.

Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta.

Il spalam si il lasam intr-o sita la scurs.

Nu vom arunca lichidul, il vom adauga la mancare.

Pieptul de pui, spalat si scurs il vom taia cuburi mai mari si vom presara peste el sare si piper.

Il vom praji in uleiul incins pentru aproximativ 15 minute, invartindu-l pe toate partile.

Cu o spumiera, transferam pieptul de pui intr-un vas termorezistent, iar peste uleiul de pe foc, adaugam ceapa taiata julien.

O lasam cateva minute sa se caleasca, picurand din cand in cand lichid scurs de la ardeiul copt, sa nu prinda gust de prajeala, ca nu face bine la stomac.

Cand ceapa devine translucida, adaugam morcovul curatat, spalat si taiat rondele, mai picuram din lichidul de la ardei, acoperim vasul si lasam ingredientele sa se inabuse bine.

Decojim rosiile, le tocam si le trecem prin robot impreuna cu 1 ardei kapia, 1 gogosar, usturoiul curatat si 1/2 lingurita de zahar.

Restul de ardei il tocam mai mare si il adaugam peste ingredientele de pe foc, atunci cand morcovul incepe sa se patrunda.

Mestecam de cateva ori in vas, apoi adaugam pasta de rosii si ardei din robot, acoperim vasul si il mai lasam pe foc 10 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Amestecam smantana cu putin lichid e pe foc pana se dilueaza, apoi o adaugam treptat peste ingredientele din vas, mestecand energic sa nu se branzeasca.

Potrivinm mancarea de sare si condimente si o transferam peste pieptul de pui din vasul termorezistent.

Dam vasul la cuptor pentru 10 minute.

La final adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare dulce-picanta, care poate fi servita alaturi de muraturi sau branzeturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copt cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Merisor 1

03.09.2014, 17:10

Lavi

- Andreea - 1

04.09.2014, 20:54

T I M E A 1

05.09.2014, 22:11

ce buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la vas roman II