Ador ardeiul copt in orice combinatie ar fi!
Azi am preparat aceasta delicioasa tocana, cu cativa ardei copti opriti de la zacusca.
Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic.
Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata.
Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta.
Il spalam si il lasam intr-o sita la scurs.
Nu vom arunca lichidul, il vom adauga la mancare.
Pieptul de pui, spalat si scurs il vom taia cuburi mai mari si vom presara peste el sare si piper.
Il vom praji in uleiul incins pentru aproximativ 15 minute, invartindu-l pe toate partile.
Cu o spumiera, transferam pieptul de pui intr-un vas termorezistent, iar peste uleiul de pe foc, adaugam ceapa taiata julien.
O lasam cateva minute sa se caleasca, picurand din cand in cand lichid scurs de la ardeiul copt, sa nu prinda gust de prajeala, ca nu face bine la stomac.
Cand ceapa devine translucida, adaugam morcovul curatat, spalat si taiat rondele, mai picuram din lichidul de la ardei, acoperim vasul si lasam ingredientele sa se inabuse bine.
Decojim rosiile, le tocam si le trecem prin robot impreuna cu 1 ardei kapia, 1 gogosar, usturoiul curatat si 1/2 lingurita de zahar.
Restul de ardei il tocam mai mare si il adaugam peste ingredientele de pe foc, atunci cand morcovul incepe sa se patrunda.
Mestecam de cateva ori in vas, apoi adaugam pasta de rosii si ardei din robot, acoperim vasul si il mai lasam pe foc 10 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Amestecam smantana cu putin lichid e pe foc pana se dilueaza, apoi o adaugam treptat peste ingredientele din vas, mestecand energic sa nu se branzeasca.
Potrivinm mancarea de sare si condimente si o transferam peste pieptul de pui din vasul termorezistent.
Dam vasul la cuptor pentru 10 minute.
La final adaugam patrunjelul tocat.
Este o mancare dulce-picanta, care poate fi servita alaturi de muraturi sau branzeturi.