Tocana banateana cu carne de porc si galuste

de katty in Porc, 12 Mar 2018 | 6197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc taiata cuburi
  • 3 cepe
  • 1 morcov taiat rondele
  • 2-3 linguri ulei sau 1 lingura untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 conserve rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • galuste din 2 oua, 200 gr faina, 1-2 linguri apa rece, putina sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana banateana cu carne de porc si galuste:

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul. Amestecam ocazional pana legumele incep sa se inmoaie.

Stingem cu apa calda pana acoperim carnea, adaugam cimbru, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana carnea se inmoaie.

Intre timp pregatim galustele. Din faina, oua, sare si putina apa rece pregatim un aluat din care rupem bucati mici si  formam bile in maini. Fierbem galustele 10 minute in apa cu sare.

Adaugam la tocana pasta de gogosari, conservele de rosii, apa calda daca mai este nevoie, sare si piper. Fierbem  5 minute, apoi adaugam galustele. Mai fierbem 15-20 de minute, pana zeama scade si galustele sunt moi.

Servim  tocana cu patrunjel verde tocat deasupra langa o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana banateana cu carne de porc si galuste" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana