Toba de casa

de katty in Porc, 11 Apr 2021 | 3756 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam prin congelator capatana si gusa de porc am facut de curand niste toba.Merge foarte bine  servita ca aperitiv cu un sos de hrean.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati inima de porc
  • 2 bucati limba de porc
  • 1/2 capatana
  • 500 gr gusa de porc
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Taiem inimile in 4, limbile in doua si le tinem jumatate de ora in apa rece. Le punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaeasca putin. Spumam bine si fierbem pana se inmoaie bine.Scoatem carnea si pastram zeama. Procedam la fel cu capatana si gusa de porc.In zeama in care  fierb adaugam piperul si  foile de dafin. Taiem   cubulete  toate ingredientele fierte, indepartand pielitele, resturi de oase. Amestecam bine si le asezam intr-o tava de chec pe care am pus folie alimentara. Zeama ramasa  o strecuram. Punem deoparte 2 cani pe care le infierbantam  pe foc. Punem sare dupa gust. Oprim focul si punem usturoiul pisat. Hidratam gelatina  in 3 linguri apa rece si o adaugam in zeama fierbinte. Lasam zeama sa se racoreasca si o turnam peste carne. Acoperim cu folie de plastic si dam forma la frigider peste noapte sau pentru cateva ore cel putin, Servim toba cu sos de hrean.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc