Toba de casa

de mamaieelena in Mezel de casa, 27 Dec 2011 | 23988 vizualizari

 

Nu am fost sigura ca voi face toba deoarece nu am avut burta in care se face de regula toba si mi-am zis sa nu mai fac anul acesta,dar totusi nu am rezistat si cu multi ani in urma am facut aceeasi operatiune adica sa pun compozitia de toba intr-o punga de plastic ;deh asta este ne adaptam

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rinichi de porc
  • 1 limba
  • 1 ciolan nu prea mare
  • 1 ureche
  • soric 300 gr
  • 1 splina
  • 300 gr ficat
  • 1 capatana de usturoi
  • foi de dafin, piper boaba si pisat,
  • sare
  • 500 gr carne de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute.

Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a trebuit sa o fierb separat deoarece trebuie curatata de pielita de deasupra. Am pus sare, am spumuit si am lasat la foc domol sa fiarba cu toate mirodeniile in oala pana s-au desfacut de pe os. Am lasat sa se raceasca putin le-am scos pe un platou ca sa le pot taia bucati nu prea mici.

Zeama care a ramas de la fierbere organelor de porc am scazut-o la jumatate, ca sa fie mai concentrata, deoarece urma sa pun totul in punga de plastic. Am potrivit de sare, piper, cimbru si usturoi pisat si am umplut punga cu compozitie. De fapt mi-au iesit 3 pungi ca nu puteam face prea groase tobele ca sa pot taia felii. Am si presat-o dand gauri deasupra ca sa iasa aerul din punga daca totusi a mai ramas pe undeva.

Seara era deja inchegata, deci se putea servi. Este f buna si asa.

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

jolygina 1

07.01.2012, 10:47

yamy ce buna e

mamaieelena 1

07.01.2012, 20:36

grozava a fost ca si astazi i-am servit din ea ca am mai avut o bucatica mica

vickyduta 1

10.02.2012, 14:59

Hmmm ce as mai manca acum o bucata de toba si ceva sorici, minunat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Toba