Tobă a la Panacris

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 5389 vizualizari

 

Dacă am început cu jumările, vă aduc și toba preparată în casa Zmeilor, bineînțeles tot pentru Moș Crăciun, înfrigurat ;) Fiindcă am avut doar o jumătate de Ghiță, și mai aveam nevoie de organe pentru un altfel de caltaboș, a ieșit o tobiță super suficientă pentru noi.

 

INGREDIENTE

  • căpățână de porc 1/2 bucată,
  • ficat de porc 3/4,
  • rinichi 1/2 bucată,
  • plămân 3-4 bucată,
  • splină 1/2 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin,
  • coriandru 2-3 boabe,
  • boia de ardei dulce,
  • stomac de porc pentru umplut,
  • ată de macrame,
  • ac de cusut cu urechi mari.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobă a la Panacris:

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se scoate din lichidul obținut și după ce s-a răcit se începe tocarea ei. Tot TataZmeu, m-a ajutat;) Îl înaintez în grad de tocător șef ;) La fel se procedează și cu organele. Se amestecă cele două feluri de cărnuri într-un castron încăpător, se asezonează de sare, piper, boia și un pic de lichid în ce a fiert căpățână;)  gelatină curată;) Se umple apoi stomacul de porc, foarte bine curățat ;) (o să vă povestesc altdă dată;) poate un articol:D), cu umplutura obținută, apoi se coase, cu ață de macrame:D e mai rezistentă;) eventual se poate folosi și ață de papiotă, pusă în patru straturi;), cu pași în urmă ca să nu se destrame ;) În final tobița obținută se pune la fiert la foc foarte foarte mic, în apa în care a fiert căpățâna, cca. 15  minute.

Apoi se scoate cu ajutorul unei strecurători mari, se pune într-un vas cu marginile mai înalte, se pune deasupra ei o scândurică de lemn, peste care se pune o greutate, de cca. 2000 g;) eu am pus două borcane de muraturi ți se dă la rece ptr cca. 48 de ore;) Se servește rece, tăiată felii mai groase cu pâine de casă și salată de hrean;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobă a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba de casa