Tiramisu reţetă originala, cu rom

de remy_81 in Torturi, 17 Ian 2013 | 14496 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala, cu rom

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piscoturi intregi
  • 500 gr. mascarpone
  • 6 oua medii
  • Cafea
  • 50 gr. cacao
  • 20-30 ml rom (nu esenta)
  • 120 gr zahar+doua linguri pentru cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originala, cu rom:

Tiramisu reţetă originala, cu rom

Pregatire crema: Se iau ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (cu mixerul) si se pun la frigider. Galbenusurile se bat impreuna cu cele 120 gr. de zahar pana iese o crema si se pun de asemenea la frigider. Intr-un bol de plastic punem branza mascarpone si o batem timp de 2-3 minute cu telul. Luam crema de galbenusuri si o punem peste mascarpone amestecand-o usor cu o lingura pana se omogenizeaza, apoi adaugam si spuma de albusuri la fel, amestecand pana devine o crema omogena. Se da la frigider. 

Se pune apa la fiert cam 500 ml si se adauga 3-4 lingurite cafea sau mai multe in functie de cat de tare doriti sa fie .O indulcim cu 2 linguri de zahar. Dupa ce este gata, cafeaua se lasa la racit si se aduga romul.

Cand cafeaua este rece se pune intr-un bol suficient de mare incat sa se poata introduce piscoturile. Se ia un platou sau o farfurie suport. Piscoturile se introduc in cafea timp de o secunda fiecare si se aseaza in randuri pe toata suprafata platoului sau a farfuriei suport. Se ia crema si cu o lingura se pune un strat subtire acoperind in intregime piscoturile. Peste crema adaugam inca un strat de piscoturi in sens invers, inmuiate in cafea fiecare in parte timp de o secunda dupa care inca un strat de crema putin mai groasa decat prima. Se pune cacaoa intr-o strecuratoare si se presara peste tiramisu (vezi foto). Se pune la frigider cam o ora doua dupa care se poate servi. Daca va mai raman piscoturi si crema faceti aceeasi operatiune pe un alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

crysty4ever 1

04.10.2013, 13:40

O simpla parere:mi se par cam multe oua,eu de obicei folosesc 2 oua la 250 grame mascarpone,deci pentru 500 grame mascarpone ar fi deajuns 4 oua.
Si altceva important:incearca sa pui 250 grame mascarpone si 250 grame frisca,asa nu o sa iasa prea gretos.

babi5 1

21.10.2014, 20:11

marcela1979 1

13.12.2014, 06:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor