Tiramisu reţetă originală, cu ciocolată

de adriana65 in Torturi, 13 Mar 2013 | 11847 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Vă multumesc mult pentru urările voastre şi vreau să vă servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolată. Noutatea la această prăjitură este faptul că ouăle se bat întregi cu zahărul şi nu se separă albuşurile de gălbenuşuri, aşa cum este cunoscută cealalată variantă de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • - 20 pişcoturi
  • - 250 g mascarpone
  • - 3 ouă
  • - 7 linguri de zahăr
  • - 50 g fulgi de ciocolată
  • - cafea espresso
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu ciocolată:

Tiramisu reţetă originală

Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la  minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză. 

În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă.  Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor