Tiramisu reţetă originală
Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut.
În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.
Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.
Tiramisu reţetă originală
Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.
Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.
Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.
Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.
Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.
Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.
Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.
O servim alături de o cafea cu frișcă.