Este o prajitura care la noi se numeste CHEC . Prima oara am preparat-o in Italia si am 'furat ' retata de la o vecina unde am fost in vizita ! Este foarte econimica usor de facut si super delicioasa !
Intr-un recipient adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie si ouale si lucram cu mixerul pana obtinem o crema spumoasa , adaugam untul si continuom sa lucram pana se omogenizeaza untul, apoi in aceiasi compozitie adaugam esenta de vanilie si laptele si continuom sa lucram . Unim faina si varful de sare .ATENTIE !! Faina se amesteca putin cate putin ca sa nu faca cocolease. Spre final adaugam praful de copt si amestecam .
Intr-o tava rotunda de cuptor 26 cm unsa cu ulei si presuram faina pt a nu se lipi rasturnam compozitia cam 75 /% din ea.
In restul compozitiei adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos.
La fel o adaugam in tava de copt si mergem tot cercul tavei.Apoi cu un cutit amestecam cacaoa in compozitie dandu-i un aspect frumos,
Se da la cuptorul preincalzit la foc mic cel putin 45 minute . Testul se face cu scobitoarea .
POFTA BUNA !!!