Tiramisu reţetă originala
Cu mare, mare efort am prestat aceasta prajitura!
Tiramisu reţetă originala
Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca un pic.
Intre timp, facem o cafea tare si pregatim o forma de prajitura in care asezam un strat de piscoturi.
Scoatem mascarpone de la frigider si il rasturnam intr-un castron. Il desfacem cu lapte ajutandu-ne de un tel sau de mixer. Peste mascarpone, incorporam putin cate putin crema de oua.
Insiropam piscoturile cu cafea, asezam un strat generos de crema, apoi asezam alt strat de piscoturi, insiropam cu restul de cafea si asezam restul de crema. Pudram un strat generos de cacao si dam la rece pt cateva ore.