Desert prajitura cu branza si prune

de cristina1985 in Prajituri, 9 Sep 2017 | 2602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 25 g zahar
  • 25 g unt moale
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 50 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 30 g amidon
  • coaja lamaie
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • Decor:
  • 12 prune
  • 1/2 lg-ta scortisoara
  • 1 lingurita zahar
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si prune:

Aluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios.

Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.

Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 32 cm, se intinde aluatul, se pune umplutura de branza si se asaza jumatatile de prune. Se presara zahar amestecat cu scortisoara pe fiecare pruna.

Se tine la cuptor 50 minute, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune