Cheesecake cu fructe de padure

de silvi0ara in Prajituri, 24 Mar 2010 | 10857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 275 g biscuit digestiv (eu am folosit petit beurre asa ca nu am mai adaugat zahar)
  •  100g zahar
  • 130g unt
  • Pentru crema:
  •  300g iaurt cremos
  •  300g crema Mascarpone
  • 150g smantana
  •  5 linguri zahar
  •  2 lingurite zeama de lamiae
  •  2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  •  2 plicuri gelatin
  • 4-5 linguri zahar pentru frisca
  •  Amestecul de fructe:
  • 500g afine,dezghetate daca au fost congelate
  • 300g visine fara sanburi,dezghetate daca au fost congelate
  • 5 linguri zahar
  •  6 linguri apa
  • 3 lingurite amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuiti maruntiti cu untul topit si zaharul(daca folositi biscuit dulci,nu mai adaugati zaharul) si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.Se lasa la racit si intre timp pregatim umplutura:
Umplutura:
Se pune gelatina la innmuiat in 6 linguri apa rece.Si se pocedeaza conform instructiunilor de pe pachet.
Se amesteca crema mascarpone cu zaharul,apoi se adauga iaurtul ,smantana,vanilia si zeama de lamaieIn continuare se adauga gelatina topita,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine cu zaharul.Se amesteca usor de jos in sus.Se toarna amestecul peste blat si se lasa la frigider pana se intareste bine.Intre timp pregatim fructele.
Se pun intr-o craticiara afinele si visinile,zaharul si cele 6 linguri de apa.Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute,pana ce zaharul s-a dizolvat bine.Amidonul se amesteca cu 1 lingura de apa rece si se toarna peste fructe si se mai fierbe pana ce amestecul s-a ingrosat.Se lasa sa se raceasca bine.
Se scoate prajitura cu branza din forma,se muta pe un platou si se toarna fructele cu lingura pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:16

Cristinne,eu folosesc o forma cu fundul detasabil,merge usor.Daca nu ai,poti pune o folie de plastic,pui in ea blatul si compozitia,apoi dupa ce se intareste bine scoti folia cu tot cu prajitura,transferi pe un platou si apoi tragi usor folia afara de sub prajitura.

silvi0ara 1

07.10.2010, 10:17

adasev12,nu mai este de mult,dar cum fac din nou prima felie e pentru tine.

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cubulete cu caramel