Prajitura dementa cu urda si menta

de lia maria in Prajituri, 30 Iul 2011 | 6198 vizualizari

 

O combinatie irezistibila…dulce, acrisoara, aromata, ce mai…e minunata!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250g urda
  • 100g unt
  • 150ml sirop concentrat de menta
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite
  • 100g ciocolata alba
  • 100g gem de corcoduse/caise

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dementa cu urda si menta:

 Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam  compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta, dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.

Indepartam hartia de copt, ungem blatul  cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba. Eu am folosit “nasturei de ciocolata”  pe care i-am maruntit in robot.

Asezam prajitura pe un platou, taiem felii generoase si servim …

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

faina

2

sirop de menta

3

ciocolata alba

4

curmale

5

oua

6

urda

7

zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dementa cu urda si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]