Tiramisu reteta cu visine

de Julie in Torturi, 18 Iul 2011 | 17690 vizualizari

 

Tiramisu reteta cu visine

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi,
  • 1 cana visine fara samburi,
  • 200 ml smantana pentru frisca, 
  • 200 g mascarpone,
  • 2- 3 linguri zahar pudra,
  • 200 ml cafea preparata,
  • cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu visine:

Tiramisu reteta cu visine

Crema:

Visinele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se bate smantana cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana se obtine frisca. Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu branza proaspata, pasata fin si amestecata cu 2-3 linguri smantana.

Se amesteca piure-ul de visine cu frisca si branza mascarpone. In cazul in care se foloseste branza proaspata sau crema rezultata este prea moale, se adauga in plus, o lingurita cu gelatina, inmuiata si topita pe baie de aburi.

Asamblarea:

Se tapeteaza o tava de chec, cu folie alimentara si se aseaza un prim strat de piscoturi, trecute mai intai prin cafea. Se pune jumatate din crema, un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul cremei. In crema se pot adauga si cateva visine intregi, pentru un gust si mai racoritor. Deasupra se cerne cacao, cu o sita fina. Se lasa la frigider pentru 3-4 ore. Prajitura se scoate din tava, se aseaza pe platou si se imbraca pe margini cu jumatati de piscoturi. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata