Tort cu trei creme

de Zamfira in Torturi, 15 Apr 2012 | 5675 vizualizari

 

Un tort de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blatul maro:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120g faina
  • 30 g cacao
  • ½ pachet praf de copt

Blatul Galben:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • ½ praf de copt

Crema de Ciocolata:

  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 40g biscuiti macinati
  • 3-4 linguri rum

Crema de Vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 3 pachetele zahar vanilat

Crema de Frisca

  • 2 pachete budinca cu gust de frisca
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 250 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Tapetam o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul Maro:

Frecam ouale intregi cu zaharul si apoi adaugam celelalte ingedient pe rand. Turnam compozitia in tava de tort si il dam la cuptor pt 25 de minute.

La fel vom proceda si cu blatul galben

Crema de Cacao:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit de tot, adaugam unutul, romul si biscuitii macinati

Crema de Vanilie:

Fierbem pudinca cu zaharul, cand s-a racit de tot adaugam untul si zaharul vanilat

Crema de frisca:

Fierbem pudinca cu zaharul sic and s-a racit adaugam untul

Cand s-au racit blaturile letaiem in doua parti egale

 Dedesubt punem un strat de blat de cacao peste care adaugam crema de cacao. Urmeaza blatul galben peste care adaugam crema de vanilie (din crma mai pastram o parte). Urmeaza inca un blat galben peste care adaugam crema de cacao si deasupra adaugam blatul maro. Cu crema de vanilie ramasa ungem tot tortul. Se adauga peste tort toata crema de frisca.

                       Ornam cu ciocolata razuita. 

TIPS-URI

1

zaharul tos poate fi inlocuit cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura