Tiramisu reţetă cu ness
Un tiramisu foarte gustos....facut aseara cu fata mea, in colaborare....ea e mare fan tiramisu....nu am insa poze din momentul prepararii....
Sirop pentru piscoturi:
Tiramisu reţetă cu ness
Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar le punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu vin Lacrima lui Ovidiu si mai tinem galbenusurile pe baie de aburi 2-3 minute pana se omogenizeaza cu vinul.
Preparam nessul apoi adaugam si esenta de rom.
Mixam frisca spuma. Inainte sa fie gata de batut frisca adaugam 4 linguri de smantana ( de 20% mai grosuta) si continuam mixarea pana frisca e tare . Smantana se adauga la frisca pentru a nu pune praf intaritor, are rolul de a intari frisca .
Crema din galbenusuri racita se amesteca cu 250 gr crema mascarpone si se adauga treptat la frisca batuta amestecand cu grija pana se omogenizeaza.
Piscoturile le scufundam pe rand in siropul de ness, pentru o fractiune de secunda apoi le asezam in tava pregatita in asa fel incat sa fie acoperita. Peste primul rand de piscoturi adaugam jumate din cantitatea de crema apoi asezam peste un alt rand de piscoturi insiropate si peste cealalta jumatate de crema ramasa. Presaram totul cu ness si dam tava la rece pentru aproximativ 6 ore. Eu am lasat peste noapte.