Tiramisu reţetă cu lamaie
Tiramisu reţetă cu lamaie
Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider.
Facem un sirop din: o ceasca zahar si 2 de apa, zeama si coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la o limeta. Le punem pe foc si lasam sa scada putin siropul, strecuram sa nu mai avem coaja, lasam la racit. Intr-o ceasca de sirop adaugam esenta de lamaie si gelatina, le dizolvam bine si le adaugam peste frisca batuta in care am adaugat iaurtul gras si mascarpone. Le batem bine pe toate, iar la urma de tot incorporam si albusurile spuma.
In siropul ramas introducem fiecare piscot, punem un strat de piscoturi, unul de frisca, unul de piscoturi insiropate si terminam cu frisca. Decoram cu frunzulite de menta.
1
pe linga sirop se poate adauga si limoncino, eu acum nu am avut