Un desert colorat si foarte gustos.
Tiramisu reţetă originală
Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.
Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute.
Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la racit.
Intr-un bol, punem mascarpone si ricotta. Amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza. Adaugam restul de zahar.
Albusurile le batem spuma. Adaugam la mascarpone.
Luam o forma de cozonac. Punem folie alimentara la baza si peretii formei, lasam sa iasa in afara.
La siropul obtinut din apa, zahar si zmeura, adaugam lichior.
Luam cate un piscot si-l trecem prin sirop. Procedam asa, pana facem un rand in tava.
Adaugam crema de mascarpone, un rand de fructe de padure, continuam cu alt rand de piscoturi, crema, fructe de padure, pana terminam ingredientele. Acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 4 ore.
Inainte de servire, ornam cu fructe de padure.
Pofta buna!
1
se poate face si varianta Tiramisu la pahar :)