Acesta este desertul preferat al baietilor mei!
Imi place sa-l fac stiind ca se mananca intotdeauna cu placere. Este usor de facut si te poti juca cu culorile fructelor.
Ingrediente pentru umplerea tartei:
-Un pachet de crema de tarta din comert
-o portocala
-o banana
-un kiwi
-visine din compot
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem peste drojdie si lapte si incepem sa incorporam faina amestecata cu sarea.
Cum am spus sa iasa un aluat ca de paine. Framintam bine si punem la frigider o ora.
Prepararea tartei:
Dupa ce aluatul s-a odihnit, il impartim in doua (din aluatul prezentat ies 2 tarte)
sucim o foaie nu prea subtire si cu ea captusim forma unsa de tarta, o intepam cu furculita (ca sa nu se umfle) si dam la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu,cam 15-20 de min.
Cand este gata o lasam sa se raceasca.
Preparam crema dupa instructiunile de pe plic, o punem in tarta si peste ea, asezam frumos fructele curatate si taiate.
Ar fi trebuit sa pensulez apoi fructele,pentru a nu se oxida, cat si pentru luciu, cu gelatina dizolvata in suc de fructe, dar nu am mai facut-o pentru ca...n-am mai ajuns...s-a mancat imediat!