Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca
Faceti cafeaua si lasati-o la racit.
Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca 3-5min Apa de la bain-marie nu trebuie sa fiarba, doar sa faca bule mici. Bolul sau oala in care aveti ouale nu trebuie sa atinga apa. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Adaugati mascarponele. Bateti frisca cu zaharul vanilat si incorporati-o in crema de oua.Bagati crema la frigider.
Intr-un bol turnati cafeua rece si crema de whisky, omogenizati.
Pregatim tava unde facem tiramisul. Si asezam un rand de piscoturi. Fiecare piscot puneti-l in cafea, rasuciti de doua ori si asezati in tava cu partea cu zahar in jos.Acoperiti cu 1/2 din crema si continuati cu inca un strat de piscoturi. Punem si cealalta parte din crema si ornati cu cappucino si/sau cacao.
Trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, cel mai bine 1 noapte.Puteti inlocui frisca cu albusurile batute spuma tare pe bain-marie, astfel distrugeti din bacteriile din ou.
Eu folosesc frisca pentru ca ii da un gust mai bun. Ca sa nu aruncati albusurile le puteti folosi la gogosi, muffins, sau un blat de prajitura.
Gustul tiramisului, cred ca il stiti cu toti... senzational... :X