Tiramisu reţetă cu frisca

de Retete_din_suflet in Prajituri, 19 Feb 2013 | 10770 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone,
  • 3 oua,
  • 75 g zahar,
  • 150 ml frisca+ 1 plic de zahar vanilat,
  • 25 ml crema de whisky,
  • 200-300 ml cafea,
  • 250 g piscoturi.
  • Ornat:
  • 1 plic cappucino,
  • 10 g cacao.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Faceti cafeaua si lasati-o la racit.

Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca 3-5min Apa de la bain-marie nu trebuie sa fiarba, doar sa faca bule mici. Bolul sau oala in care aveti ouale nu trebuie sa atinga apa. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Adaugati mascarponele. Bateti frisca cu zaharul vanilat si incorporati-o in crema de oua.Bagati crema la frigider.

Intr-un bol turnati cafeua rece si crema de whisky, omogenizati.

Pregatim tava unde facem tiramisul. Si asezam un rand de piscoturi. Fiecare piscot  puneti-l in cafea, rasuciti de doua ori si asezati in tava cu partea cu zahar in jos.Acoperiti cu 1/2 din crema si continuati cu inca un strat de piscoturi. Punem si cealalta parte din crema si ornati cu cappucino si/sau cacao.

Trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, cel mai bine 1 noapte.Puteti inlocui frisca cu albusurile batute spuma tare pe bain-marie, astfel distrugeti din bacteriile din ou.

Eu folosesc frisca pentru ca ii da un gust mai bun. Ca sa nu aruncati albusurile le puteti folosi  la gogosi, muffins, sau un blat de prajitura.

Gustul tiramisului, cred ca il stiti cu toti... senzational... :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală