Desert Tiramisu reţetă originală

de Ancutsa in Prajituri, 16 Aug 2017 | 5122 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca se incheie si vara, m-am tot gandit ca nu am mai mancat de mult o prajitura Tiramisu, dar fara oua, asa ca l-am pregatit zilele trecute, ca tot a fost un week-end prelungit. Am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 pliculet ness (Jacobs Velvet)
  • 500 ml cafea neindulcita si racita
  • pentru ornat
  • cacao neagra
  • zahar colorat
  • optional:
  • coaja de portocala si stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

 Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare.

Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea, nessul.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat.

 Se da la frigider pana la servire.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/tiramisu-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

18.08.2017, 16:41

Multumesc, Mirela!

Rocsi 1

18.08.2017, 20:47

O portie de tiramisu delicios nu refuz niciodata!

Ancutsa 1

18.08.2017, 22:35

Rocsi, cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert haiose