Tarta cu dovleac turcesc (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 19 Dec 2012 | 6706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 125 ml ulei de palmier
  • 125 ml apa minerala carbogazoasa
  • 60 g zahar brun
  • coaja de la o portocala
  • 5 g praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg, necojit)
  • 50 g zahar brun
  • 3 lg zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac turcesc (de post):

1.  Preincalzim cuptorul la 190-200°C.

2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in cuptor ne putem ocupa de aluat)

3. Scoatem dovleacul din cuptor, il curatam de coaja si il pasam. Incorporam si cele 3 linguri de zahar.

Aluat:

1. Pentru aluat amestecam ingredientele si framantam bine.

 2. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 min.

 Asamblare:

 1. Formam un cilindru din aluat. Folosim cam 70% din cilindru pentru a forma baza placintei. Il intidem bine de tot (eu l-am intins cat am putut de bine si tot a crescut destul de mult) si il punem intr-o forma ceramica cu dimatrul de 23 cm, tapetata cu ulei si cu faina integrala de orz.

2. Punem piureul racorit de dovleac si netezim.

3. Ornam dupa preferinta cu restul de aluat.

4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 - 190°C timp de 40-50 min.

5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi pudram cu zahar sau punem sirop de brad deasupra ;)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac turcesc (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac