Pentru mine acest Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos, reprezinta prajitura perfecta...se face usor, rapid, fara coacere, ingrediente putine si cel mai important, este delicioasa! Reteta de mai jos este in varianta fara oua, dar puteti
Am facut-o in multe feluri, cu oua sau fara, cu diferite arome, cu fructe...pana la urma este important sa gasiti varianta perfecta pentru voi. Eu pe asta o consider cea mai simpla si usoara.
Pentru aceasta reteta de Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos si nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, smantana, cafea, zahar, amaretto
Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema.
Smantana pentru frisca o mixez impreuna cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Adaug treptat cate o lingura de mascarpone si mixez pana se desface branza si se incorporeaza in frisca. Cand am terminat de incorporat tot mascarponele este gata si crema.
Pentru asamblare: pe masa de lucru va puneti toate cele necesare pentru asamblarea prajiturii. O tava maricica in care urmeaza sa asamblati prajitura, cafeaua racita o rasturnati intr-o farfurie adanca, castronul cu crema si piscoturile scoase din ambalaj. Treceti rand pe rand cate un piscot prin amestecul de cafea pentru o secunda doar, pe o parte si pe alta. Asezati cate doua randuri de piscoturi in tava, asta inseamna doua pachetele mici, adica jumatate din piscoturi. Turnati crema deasupra, o intindeti, o distribuiti uniform. Peste crema puneti restul de piscoturi la fel cum ati procedat cu primele.
Dati la frigider prajitura pentru 2-3 ore, pudrati cu cacao si serviti.
Daca doriti puteti prepara Tiramisu cu capsuni, Tiramisu la pahar sau Tort Tiramisu.
Sa va fie de folos!
1
Atentie la cat inmuiati piscoturile in cafea...este suficient doar cat le-ati bagat si le-ati si scos imediat. Se inmoaie piscoturile in momentul in care stau la frigider...motiv pentru care este necesar ca prajitura sa stea cateva ore la rece.
2
Zaharul pudra cu aroma de vanilie il obtineti in casa astfel: rasniti zaharul in masina de cafea, il puneti intr-o cutie ermetica, iar peste zahar puneti pastai de vanilie de la care ati folosit semintele.