Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).
Acum prepram crema de mascarpone:
Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.
Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.
Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.
Il punem in frigider pentru 5 minute.
Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.
Acum ansamblam Tiramisù:
Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.
Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.
Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.
Pofta buna!