Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

de adasev12 in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 10582 vizualizari

 

am mai facut profiterol...dar acum aveam pofta si de ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • o punga bigne-uri ( nu le fac ca nu are rost)
  • o budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de ou
  • inghetata , de care va palce ( eu am combinat de data aceasta de frisca cu toping de fructe de padure)
  • 2 ciocolati, una amaruie una cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel:

mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece.

am batut trisca spuma tare.

am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare

cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.

am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine. 

am lasat deoparte.

am topit apoi ciocolatile cu o lg de unt si lapte, cam 50 ml, depinde...cam cat sa iasa o glazura potrivita...nici tare nici prea subtire.

cand s-a racit suficient sa pot suporta la deget, am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura bine.

am pus pe platou si am lasat la frigider pana azi .

se serveste in cupe , cate trei bigne-uri , un strat de inghetata si deasupra frisca, cu toping de caramel.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adasev12 1

08.03.2011, 00:06

maria clauida....
dia....dar cine a zis ca trebuie sa rezisti? ia si papa iubita, cu placere....

adry88 1

11.06.2011, 17:04

ce bunatate

Sim0na 1

02.03.2012, 10:44

O bomba calorica de care nu m-as deslipi pana n-as goli paharul! DELICIOS!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert sandwich cu ciocolata