Este o reteta foarte usoara si totodata foarte, dar foarte gustoasa. Recunosc ca ultima portie a fost foarte mica si chiar am spus: "Doar atat? Nu mai este? :(" Binenteles ca a doua zi am facut iar. Iata si reteta:
Daca nu sunteti fani mancarurilor picante, va recomand sa puneti mai putin praf de chilli.
Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 3 linguri de ulei. Se adauga salamul chorizo feliat subtire pana ce acesta isi schimba putin culoarea. Se adauga ardeiul taiat cuburi si porumbul. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute.
Dupa ce au fiert, se adauga sucul de rosii, usturoiul maruntit, foile de dafin si toate mirodeniile. Se amesteca si se gusta. Atentie la chilli.
Se adauga si fasolea si se fierb impreuna pentru aproximativ 5 minute, dupa care se adauga apa. Se acopera si se mai tin pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, pana cand toata compozitia devine putin mai uscata.
Sa aveti pofta!
Pentru mai multe detalii puteti accesa: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/03/tigaie-picanta.html