Nu pot sa spun decat "traiasca mama soacra", pentru ca se sacrifica vara pentru noi si se muta la tara unde poate sa creasca pui.
Foarte buni sunt puii de curte si ii gatim in fel si fel.
De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!
Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.
Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.
Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.
Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.
Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.
Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.
Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.
Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.
Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.
Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.
Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.
Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.
Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!
1
Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.