Tigaie picanta cu pui si oua posate

de Merisor in Pui, 21 Oct 2014 | 11690 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat "traiasca mama soacra", pentru ca se sacrifica vara pentru noi si se muta la tara unde poate sa creasca pui.
Foarte buni sunt puii de curte si ii gatim in fel si fel.
De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele inferioare de la un pui
  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta cu pui si oua posate:

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.

Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.

Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.

Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.

Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.

Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.

Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.

Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.

Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.

Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.

Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.

Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.

Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!  

TIPS-URI

1

Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu pui si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui pe pat de legume