Terina din salata de boeuf

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 152319 vizualizari

 

Sarbatoare fara salata de boeuf( ca e facuta cu carne de vita sau de pui, tot...boeuf ii spunem)nu cred ca exista.
Dar am vrut sa fie o salata, putin mai altfel, mai festiva.
Asa ca...asta a iesit !

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 100 g mazare
  • 200 g sunca presata
  • 6-7 oua
  • 100 g maioneza facuta in casa
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 ml supa de pui
  • 10 g gelatina
  • 1 lingura mustar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din salata de boeuf:

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.

Taiem cuburi morcovii si sunca 

Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie.

Gelatina se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam continutul bolului cu gelatina topita , zarzavatul si sunca.Asezonam daca mai este cazul.

O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.

Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .

A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.

Cred ca veti si si voi incantate de noul aspect al...salatei de boeuf.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Daca nu apucati sa lasati terina la rece pina a doua zi, lasati-o macar 2-3 ore, apoi o puteti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bruschete a la Sabina