Telemea de vaca

de MyFancyCake in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2012 | 6581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 litri de lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telemea de vaca:

Avem nevoie de 3 litri de lapte.  Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Eu am facut iaurtul cu ajutorul iaurtierei.Daca nu aveti iaurtiera,umplem 2 borcane cu lapte rece, apoi adaugam deasupra laptele cald (nu fierbinte). Acoperim borcanele cu capace.

Incalzim cuptorul la minim (60 grade la cuptorul meu), timp de 10 minute apoi stingem focul.Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata fara a le misca.A doua zi aducem la punctul de fierbere ceilalti 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul. Scurgem branza printr-o sita deasa. Cu zerul ramas umplem un castron.

Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare. 

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea de vaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 09:11

foarte buna si sanatoasa

VictoriaPaduret 1

18.12.2017, 18:33

Rețeta este pentru brânza dulce de vaci, telemeaua (cașul) se prepară cu cheag și are cu totul altă textură și gust decât ce rezultă din amestecul recomandat.
Preparatul din rețetă este bun, gustos, sănătos, dar nu este telemea, chiar dacă se pune în zerul cu sare, cel mult rezultă o brânză frământată.
Brânza se scurge printr-o sită în care s-a pus un tifon umezit bine stors, altfel trec și bucățele de brânză, iar zerul nu va mai fi limpede.

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute de branza cu marar, boia si chimen