Telemea de casa

de alinutzika in Conserve, 23 Aug 2011 | 13419 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte buna pe care sunt sigura ca multi o cunoasteti....
E atat de buna placinta cu telemea si smantana, nu? Si telemeaua cu rosii, asa simpla...Si clatitele cu telemea.. Si pizza.......Si........etc. etc.
Ce mai, poate fi folosita la foarte multe mancaruri. V-o recomand cu drag, daca aveti cas proaspat....

 

INGREDIENTE

  • cas de vaca 
  • sare grunjoasa
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telemea de casa:

Se taie casul bucati potrivite, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se adauga sare multa, depinde de cat cas aveti. Bine ar fi sa gustati si daca apa nu e foarte sarata, sa mai adaugati. Saramura aceasta intareste casul si il mentine proaspat. Daca nu ati pus suficienta sare, casul o sa se inmoaie si se strica.

Acoperiti vasul cu un capac, sau o farfurie, asa incat casul sa stea bine in saramura. Puteti sa pastrati multa vreme in saramura telemeaua rezultata , la loc racoros, sau sa scoateti telemeaua, sa o puneti in pungi si pungile in congelator....:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară