Tavalita

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 39901 vizualizari

 

Dupa mai multe retete incercate,aceasta este favorita mea si a familiei :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg zahar ,
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lg ulei ,
  • 2 lg apa ,
  • un praf de sare,
  • nuca de cocos
  • Sos:
  • 200 g margarina pt prajituri,
  • 2 lg cacao ,
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 ciocolata neagra Milka,
  • 100 ml lapte
  • esenta rom 10 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

BLAT: 

-batem albusurile spuma tare

-adaugam zaharul si mixam pana se topeste

-frecam galbenusurile cu ulei si le adaugam peste albusuri

-amestecam faina cu sarea si praful de copt si incorporam treptat

-ulterior adaugam si apa si amestecam

-rasturnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie medie pt a fi inaltuta,pt ca nu creste f mult) si dam la cuptorul incins,la foc mic-mediu,cca 20'-30' depinde de cuptor(se face proba cu scobitoarea)

-cand este gata o lasam la racit in tava,ulterior o taiem in patratele

SOS: 

-amestecam toate ingredientele(mai putin esenta) si le punem la fiert. Cand da in clocot si s-a mai ingrosat, oprim si adaugam romul. Cantitatea de rom este in functie de preferinta.

Se ia fiecare bucata in parte si se scufunda in sirop,apoi se aseaza pe un gratar pt a se scurge sosul.Daca ne mai ramane sos il turnam peste toate bucatile (nu-l irosim pt ca e delicios :) ).Apoi luam fiecare bucata si o tavalim prin multa nuca de cocos,care se va lipi datorita sosului si astfel nu ne vom mai murdari de la el. De asemenea,nuca de cocos poate fi inlocuita dupa preferinte si cu nuca macinata.

TIPS-URI

1

pt a nu face multa mizerie ,ar fi bine sa aveti un gratar si dedesubt o tava mare in care se va scurge sosul

2

pt a nu va frige cand scufundati prajiturile in sosul fierbinte,puteti utiliza un cleste de bucatarie

3

mi-au iesit doua platouri de prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca