Aperitiv cornulete pizza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2017 | 4995 vizualizari

 

Un aperitiv special, gustos și aspectuos, care se face foarte repede și ușor cu aluat de foietaj din comerț.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame aluat de foietaj
  • 2-3 felii de șuncă
  • 50 grame de cașcaval
  • 3-4 linguri de suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • 1 ou pentru uns cornulețele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornulete pizza:

Feliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin.

Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul și sarea.

Din pachetul de foietaj se ia doar o jumătate (cealaltă se pune în congelator) se decongelează și se împarte în două părți. Din fiecare bucată se întinde cu sucitorul câte o foaie rotundă de 1,5-2 milimetri grosime, iar cu diametrul de maxim 20 cm.

Se taie foaia de aluat ca tortul și pe marginea exterioară a fiecărei felii se pune căte o bucățică de șuncă și apoi cașcaval răzuit. Se rulează spre interior, ca la cornulețele dulci. (a se vedea pozele atașate!)

Într-o tavă se pune hârtie de copt, iar pe ea se pun cornulețele, la o oarecare distanță unele de altele, pentru că mai cresc puțin în cuptor.

Se ung cornulețele cu un ou bătut bine.

Se dă tava la foc iute, în cuptorul încins în prealabil.

Când cornulețele s-au rumenit, se oprește focul și se scoate tava din cuptor.

Cornulețele sunt bune atât calde, cât și reci. Pot fi reîncălzite la cuptorul cu microunde.

 

TIPS-URI

1

Întindeți bine foaia de aluat, ca să se subțieze. În acest fel, cornulețele nu vor rămâne crude la interior.

2

Foaia de aluat nu trebuie să aibă diametrul mai mare de 20 cm, pentru că în acest caz, va trebui să rulați mai mult cornulețele și există riscul să rămână crude în interior.

3

Felile de șuncă trebuie să fie subțiri, ca să puteți rula ușor aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornulete pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

02.10.2017, 20:39

Foarte bine, Rocsi! Să-ți fie de bine!

dantes 1

04.10.2017, 13:50

Bune!

RODIMUR 1

04.10.2017, 14:15

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida