Aluat:
Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat molicel, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.
Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.
Crema:
Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.
Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).
Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.
Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.
Repartizam crema pe fiecare tarta in parte si ornam cu frisca.
In momentul servirii se presara cu cacao din abundenta.