Aceste placintele sunt ideale atat calde cat si reci.
Se amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute. Faina se cerne intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea. Se face o gaura la mijloc, se adauga maiaua dospita, apoi restul de lapte batut si lapte dulce , la inceput amestecand, apoi se framanta energic pana la obtinerea unui aluat neted, elastic, care nu mai adera de peretii vasului si se dezlipeste de pe maini (daca aluatul e prea moale, mai adaugati cate o lingura de faina, dimpotriva daca e prea vartos, se adauga cate o lingura de lapte batut, pana la obtinerea consistentei ideale.Aluatul se aseaza intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu o folie alimentara si apoi cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Se pregateste umplutura amestecand branza de vaci, 1 ou intreg si telemeaua rasa. Pe planul de lucru uns cu putina untura, se rastoarna aluatul si se intinde pana la obtinerea unui dreptunghi (destul de mare va fi) putin mai gros care unge apoi cu untura si se face rulou.Eu am taiat ruloul in doua ca sa fie mai usor de lucrat cu el.Se intinde din nou fiecare rulou obtinand 2 dreptunghiri taiate la randul loc in patratele de 10/10 cm. Le umplem fiecare cu branza le rulam cu partea de imbinare in jos si le lasam la dospit cam 30 minute.Rulourile le asezam intr-o tava cu hartie de copt si la final le ungem cu 1 ou intreg batut cu 3 linguri lapte si presaram putin susan.Se coc la foc potrivit (180 grade) circa 35-40 minute pana capata o culoare maronie.Dupa coacere le lasam sa se raceasca putin in tava.