Pentru blat :
Pentru crema :
Pentru ornat :
Pregatim blatul :
Separam albusurile de galbenusuri.
Punem intr-un bol albusurile si le batem spuma cu un varf de sare. Cand acestea au devenit o spuma tare, adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si coaja rasa de portocala.
La final, punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus .
Tapetam o tava cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si turnam compozitia niveland usor cu o spatula .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute .
Cand blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca .
Pregatim crema :
Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Cand aceasta s-a incalzit bine ( NU trebuie sa inceapa sa fiarba ) adaugam ciocolata rupta in bucati . Lasam 1-2 minute , apoi amestecam usor pana ce ciocolata s-a topit. Lasam se se raceasca cat sa fie la o temperatura suportabila la deget.
Separat,intr-un vas,mixam mascarpone pana devine cremos. Adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam bine pana devine o crema omogena .
Asamblare prajitura :
Punem blatul in tava in care l-am copt, iar peste acesta intindem crema si o nivelam cat mai bine .
Presaram fulgi de cocos pe intreaga suprafata si dam prajitura la rece cel putin 2 ore ( sau pana ce crema se intareste )
Se taie apoi dupa placul fiecaruia si se serveste !
Pofta buna !