Avand putin timp liber,iarasi am urmarit emisiunea care imi place mult cu un maestru cofetar…Eric Lanlard…ca o paranteza,mi-ar placea sa invat de la acest om sa fac delicii dulci….pentru ca este extrem de priceput si stiu ca as avea multe de invatat de la el.
Daca el a facut o tarta tatin,am zis ca si eu pot sa fac,oricum nu mai facusem niciodata si mi-a placut mult ideea acestei tarte pentru ca mi se pare extrem de simplu de facut dar foarte gustoasa in acelasi timp.
Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime.Zaharul si untul le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform (am citit ca nu se amesteca zaharul atunci cand il topim).Dupa ce s-a format caramelul am luat tava deoparte si am pus in ea feliile de mar,deasupra lor am presarat scortisoara si apoi am pus aluatul foietaj peste.Aluatul in exces l-am taiat iar restul l-am introdus pe langa mere in asa fel incat sa fie tot in tava si sa nu ramana margini in afara ei.
Deasupra am uns cu un galbenus de ou si am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos tarta.
Am lasat apoi tarta sa se raceasca (atentie mare pentru ca daca nu aveti rabdare va puteti arde cu siropul),si cand s-a racit am pus o farfurie deasupra tartei si am intors-o in asa fel incat sa fie cu merele in sus.Se poate servi cu frisca sau sos de vanilie dar noi am servit-o simpla.
Pofta mare!