Tarta Tatin cu mere si scortisoara

de papabundetot in Prajituri, 18 Aug 2013 | 8015 vizualizari

 

Avand putin timp liber,iarasi am urmarit emisiunea care imi place mult cu un maestru cofetar…Eric Lanlard…ca o paranteza,mi-ar placea sa invat de la acest om sa fac delicii dulci….pentru ca este extrem de priceput si stiu ca as avea multe de invatat de la el.

Daca el a facut o tarta tatin,am zis ca si eu pot sa fac,oricum nu mai facusem niciodata si mi-a placut mult ideea acestei tarte pentru ca mi se pare extrem de simplu de facut dar foarte gustoasa in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1 galbenus pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu mere si scortisoara:

Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime.Zaharul si untul le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform (am citit ca nu se amesteca zaharul atunci cand il topim).Dupa ce s-a format caramelul am luat tava deoparte si am pus in ea feliile de mar,deasupra lor am presarat scortisoara si apoi am pus aluatul foietaj peste.Aluatul in exces l-am taiat iar restul l-am introdus pe langa mere in asa fel incat sa fie tot in tava si sa nu ramana margini in afara ei.

Deasupra am uns cu un galbenus de ou si am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos tarta.

Am lasat apoi tarta sa se raceasca (atentie mare pentru ca daca nu aveti rabdare va puteti arde cu siropul),si cand s-a racit am pus o farfurie deasupra tartei si am intors-o in asa fel incat sa fie cu merele in sus.Se poate servi cu frisca sau sos de vanilie dar noi am servit-o simpla.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin (de post)