Prajitura cu gem de capsuni si frisca

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2012 | 14136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 800 g gem de capsuni (sau orice alt gem preferati)
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni si frisca:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un varf cutit sare. Se adauga treptat zaharul, batand bine pana se formeaza o compozitie ca de bezea. Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se adauga peste spuma pana se incorporeaza in totalitate, se pune coaja de portocale, esenta de vanilie iar la final se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de cca 20x30, dar ar fi mers si o idee mai mare) si se introduce la cuptorul preincalzit la foc mijlociu pt. cca 30-40 minute (testul cu scobitoarea si sa fie rumena deasupra). 

Dupa racire se taie blatul in doua pe orizontala. Se unge primul blat cu jumatate din cantitatea de gem, se acopera cu celalalt blat si se unge cu restul de gem. Se acopera cu frisca batuta peste care se aseaza fructe uscate (eu am avut doar niste  curmale si fulgi de migdale).

Se lasa la rece dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem