Prajitura cu gem de capsuni si frisca

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2012 | 13887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 800 g gem de capsuni (sau orice alt gem preferati)
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni si frisca:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un varf cutit sare. Se adauga treptat zaharul, batand bine pana se formeaza o compozitie ca de bezea. Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se adauga peste spuma pana se incorporeaza in totalitate, se pune coaja de portocale, esenta de vanilie iar la final se pune faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de cca 20x30, dar ar fi mers si o idee mai mare) si se introduce la cuptorul preincalzit la foc mijlociu pt. cca 30-40 minute (testul cu scobitoarea si sa fie rumena deasupra). 

Dupa racire se taie blatul in doua pe orizontala. Se unge primul blat cu jumatate din cantitatea de gem, se acopera cu celalalt blat si se unge cu restul de gem. Se acopera cu frisca batuta peste care se aseaza fructe uscate (eu am avut doar niste  curmale si fulgi de migdale).

Se lasa la rece dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsune