o tarta delicioasa cu mere ... fina si delicata...care te cucereste cu totul ...
se face foarte repede si fara prea multe batai de cap...
-merele se spala, se curata de coaja si de seminte...
se taie felii...
-am folosit ustensila din imaginea atasata, buna si practica de altfel...
-merele se stropesc cu zeama de lamaie ca sa isi pastreze culoarea...
-in vasul in care faceti tarta sau in alt vas rezistent la foc se pun zaharul, zaharul vanilescu, untul si scortisoara...
-amestecati cu o lingura de lemn pana cand zaharul se caramelizeaza intr-un sirop gros mai deschis la culoare...
deasupra puneti feliile de mar...
-eu am avut o forma cu fund de sticla... asa ca am tapetat-o cu hartie de copt...si am turnat caramelul deasupra... apoi am asezat feliile de mar...
-deasupra am pus aluatul de foietaj cu ajutorul sucitorului.
-am acoperit frumos fructele
-am pensulat aluatul de foietaj cu putin unt topit...
dati tarta la cuptorul preincalzit ... sa se coaca la o temperatura de 180 gr.... pana se aureste deasupra
-se scoate din cuptor... se rastoarna pe un platou cu grija mare sa nu va frigeti...
am asteptat cuminte sa se racoreasca putintel... si em ridicat cu emotie hartia de copt....siiiii
-o tarta auriu- portocalie... imbietoare, atragatoare... scaldata in sosul caramel... mmm
- o felie minunata, cu blat crocantzos, cu mar moale fin delicat caramelizat deasupra...